Hur man får vackrare hud

Hur man får vackrare hud

vacker hud
Här kan du läsa om hur man undviker att ens hud blir torr och rynkig

Din hud återspeglar hur din kropp mår inuti och vad du utsätter den för utanpå. Vi börjar med de saker du bör undvika att göra. Rökning gör att din hud blir grå och rynkig med ojämnheter. Sötsaker och snabba kolhydrater kan orsaka utslag och akne. Ät inte för mycket salt. Salt gör att du samlar på dig vätska som gör att ditt ansikte ser plufsigare ut. Snabbmat och färdiga såser innehåller ofta väldigt mycket salt som man inte tänker på. Ät istället nyttiga fetter som avokado och nötter som gör huden mjuk och smidig. Avokado kan också användas på huden i en fräsch ansiktsmask. Försök även att äta mycket mat som innehåller kollagen.

Stress

Sluta stressa! Stress är inte bra för kroppen och det syns ofta på ens hud om man har perioder man är uppe i varv mer. Androgener bildas och täpper till porerna vilket skapar en obalans i hyn. Sover du för lite avtar nybildningen av huden och den blir torr. Se till att varva ner med varma bad och massage för att få kroppen att utsöndra mer av de bra hormonerna melatonin och oxytocin istället.

Ansiktsmassage

kvinna med vacker hudNu vad du kan göra för att få en vackrare hud. Ge dig själv en ansiktsmassage. Använd fingertopparna och dina knogar, det ska inte göra ont bara tillräckligt knådande så blodflödet ökar. Det gör din hud pigg och ser rosig ut. Gör det till en rutin till exempel innan du ska gå och lägg dig och smörjer in din nattcreme. Det gör också att cremen verkar bättre och tränger in på djupet. Sov med huvudet lite högre upp än vad du brukar så minskar vätskeansamlingarna runt ögonen som gör att de blir svullna och puffiga. Sov så mycket på rygg som du kan, ligger du på sidan gnider du huden mot kudden och det skadar kollagenet och eastinet som bygger upp och förnyar huden. Rynkor uppstår också av trycket mot kudden.

Duscha

Duscha alltid efter träning för att minska risken för kvisslor och blemmor som uppstår när svetten täpper igen porerna och bakterier bildas. Väl i duschen kan du växa mellan varmt och kallt vatten för att få igång blodcirkulationen. Det är både uppfriskande och tajtar till huden.

Smink

Sov aldrig med smink! När du sminkar dig bör du vara försiktig med täckande produkter som döljer kroppens naturliga lyster och det gör att du ser äldre ut. Foundation och concealer kan också markera linjer och rynkor mer om de sjunker ner i dem. Så sminka dig med måtta så huden får en chans att andas också under dagen.

Hårvårdsprodukter

Får du lätt finnar i pannan kan det vara dina hårprodukter som är boven. Se till att alltid skölja ur balsamet noga när du duschar och tvätta sedan av ansiktet med en ansiktsrengöring. När du sedan stylar ditt hår så undvik att få produkterna på huden då de kan irritera din hud.

Drick vatten

Drick mycket vatten, det renar kroppen från insidan och sköljer ut gamla slaggprodukter och det kommer synas på din hud.

Mobilen mm

Tänk på att allt som rör vid din hud och ansikte kan innehålla stora mängder bakterier som fastnar på kinden. Rengör därför mobilen ofta och byt sängkläder minst en gång i veckan.